Δείχνοντας σεβασμό στις ανάγκες των ασθενών μας, έχουμε δημιουργήσει ένα ευχάριστο και χαλαρωτικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας. Το εργαστήριο μας απαρτίζεται από εργονομικά σχεδιασμένους και μοντέρνους χώρους. Το πρόγραμμα αποκατάστασης πραγματοποιείται σε αίθουσες θεραπείας για την άνεση των ασθενών μας, ενώ το θεραπευτικό γυμναστήριο του χώρου μας είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

 

Ο εξοπλισμός που απαρτίζει το εργαστήριο μας αποτελείται από μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας που σε συνδυασμό με την εφαρμογή ασκήσεων από το έμπειρο προσωπικό μας, στοχεύουν στη γρηγορότερη αποκατάσταση του ασθενή. Βασισμένοι στον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, τη γνώση και τη δεξιότητα καταφέρνουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες.

 

Στο φυσικοθεραπευτήριο χρησιμοποιούμε τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα θεραπείας που σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στοχεύουν στην ταχύτερη και ασφαλέστερη αποκατάσταση των ασθενών μας.

 

Το εργαστήριο διαθέτει σύγχρονα μέσα θεραπείας που στοχεύουν στην ανακούφιση και στην αποκατάσταση των ασθενών.

Αναλυτικά:

 1. Μαγνητικός Διεγέρτης: Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο στην θεραπεία των Μυοσκελετικών και Νευρολογικών παθήσεων.Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι τα εξής:
  1. Ενεργοποιούν την ηλεκτροχημεία των ιστών βελτιώνοντας τη λειτουργία των κυττάρων και των κυτταρικών μεμβρανών.
  2. Διέγερση των νευρικών και μυικών ιστών εν αντιθέσει με την ηλεκτοθεραπεία η οποία δρα επιφανειακά.
  3. Αύξηση της παραγωγής ενδορφινών με βέλτιστο αναλγητικό αποτέλεσμα.
  4. Αύξηση διαπερατότητας αντλίας K-Nα της κυτταρικής μεμβράνης.
  5. Ενεργοποίηση της αντιφλεγμονώδης δράσεως του ιστού.
  6. Βελτίωση της μικροκυκλοφορίας των τριχοειδών δημιουργώντας υπεραιμία και ανάπλαση του κατεστραμμένου ιστού.
 2. Θεραπεία T.E.C.A.R: Η Θεραπεία Tecar είναι μια καινοτομία στο χώρο της αποκατάστασης, η οποία βασίζεται στην εκπομπή ραδιοκυμάτων και  έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενδογενούς θερμότητας. Πλεονεκτεί σε σχέση με τα υπόλοιπα φυσικά μέσα γιατί :
  1. Έχει επιλεκτική και στοχευμένη δράση .
  2. Προσφέρει άμεση ανακούφιση από τον πόνο από την πρώτη κιόλας συνεδρία.
  3. Μειώνει δραστικά τον χρόνο θεραπείας.
 3. Shockwave therapy (Κρουστικός υπέρηχος): Ο κρουστικός υπέρηχος (κρουστικά κύματα) αποτελούν μία νέα πετυχημένη προσέγγιση στη θεραπεία χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων που δεν ανταποκρίνονται στις κλασσικές θεραπευτικές μεθόδους. Πρόκειται για εφαρμογή λιθοτριψίας στον τομέα της φυσικοθεραπείας. Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας είναι τα εξής:
  1. Εφαρμογή χωρίς χρήση φαρμάκων, τοπικών αναισθητικών.
  2. Αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία.
  3. Είναι σύνηθες το αίσθημα της άμεσης ανακούφισης και της βελτίωσης της κίνησης μετά την πρώτη συνεδρία.
  4. Εφαρμόζεται σε όλες τις τενοντοπάθειες όλων των αρθρώσεων σε επώδυνους μυϊκούς σπασμούς, σε φλεγμονή δέρματος, κυτταρίτιδα, επούλωση πληγών δέρματος (έλκη).
 4. Διαμαγνητική αντλία.  Η Διαμαγνητική θεραπεία είναι μια μη επεμβατική θεραπευτική διαδικασία που χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης και χαμηλής συχνότητας , που αλληλοεπιδρούν επιλεκτικά για την  αποκατάσταση μυοσκελετικών παθήσεων και κακώσεων. Με τις θεραπείες διαμαγνητικής αντλίας επιτυγχάνεται:
  1. Άμεση αναλγησία
  2. Μείωση του οιδήματος
  3. Προώθηση της δραστικής ουσίας των φαρμάκων (υπό μορφή υγρού, gel ή αλοιφής) σε ποσοστό 95%, και μάλιστα εντοπισμένα σε βάθος μέχρι 7 εκατοστά
  4. Επιτάχυνση του μεταβολισμού των κυττάρων
  5. Φλεβική και αρτηριακή αγγειοδιαστολή
  6. Ρύθμιση του ηλεκτρικού δυναμικού των κυττάρων και επαναφόρτιση της κυτταρικής μεμβράνης, προκαλώντας αναζωογόνηση των κυττάρων και ως εκ τούτου,  την ταχεία και απολύτως φυσιολογική αποκατάσταση των τραυμάτων
 5. Βελονισμός. Ο βελονισμός είναι μια δημοφιλής, συμπληρωματική, ηπίως παρεμβατική, μη φαρμακευτική θεραπευτική τεχνική. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του οξέος και του χρόνιου πόνου, στην αποκατάσταση αθλητικών κακώσεων και στην αποκατάσταση ασθενών με νευρομυϊκές παθήσεις.
 6. Μαγνητικά πεδία: Η μαγνητοθεραπεία ενεργοποιεί την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο να φθάνουν γρηγορότερα στα σημεία του σώματος ακόμα και σε αυτά που αιματώνονται πιο δύσκολα όπως είναι οι χόνδροι στα γόνατα. Επίσης:
  1. Βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH στον οργανισμό που η οξείδωση και οι υπερβολικές τοξίνες δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον, δηλαδή υψηλή οξύτητα και χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό.
  2. Βοηθάει τον μεταβολισμό του κυττάρου, δηλαδή την μετατροπή του νατρίου σε κάλιο που είναι η πηγή της ενέργειας για το κάθε κύτταρο του οργανισμού.
  3. Λόγω του ενεργοποιημένου οξυγόνου δεν οξειδώνεται ο οργανισμός και εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
  4. Διεγείρει τους αδένες στο να παράγουν ορμόνες.
 7. L.A.S.E.R.: Οι συσκευές αυτές προκαλούν υπεραιμία. Η αύξηση της αιματικής ροής οδηγεί στην γρηγορότερη απομάκρυνση των κατεστραμμένων ιστών και των μεταβολιτών από την περιοχή που πάσχει. Το οξυγόνο φτάνει γρηγορότερα στην περιοχή της βλάβης και επιταχύνεται η επούλωση της.
 8. Biofeedback: Οι συσκευές EMG BFB καταγράφουν την δράση των μυών και δίνουν οπτικά και ακουστικά ερεθίσματα στον ασθενή ώστε να ελέγξει την μυϊκή του προσπάθεια, είτε χαλαρώνοντας τους μύες είτε ενεργοποιώντας τους.
 9. T.E.N.S.:  «Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation» που σημαίνει «Διαδερμικός Ηλεκτρικός Νευρικός Ερεθισμός». Ο T.E.N.S. είναι η πιο σύγχρονη μορφή αναλγητικών ηλεκτρικών ρευμάτων.
 10. Πρεσσοθεραπεία: Για την αντιμετώπιση και θεραπεία οιδημάτων. Βοηθά την περιφερειακή κυκλοφορία του αίματος στο σώμα. Θεραπεύει προβλήματα του κυκλοφορικού συστήματος και λεμφαδένων.
 11. Ιοντοφόρεση: Είναι η μεταφορά φαρμακευτικού παρασκευάσματος διαμέσου του δέρματος με τη βοήθεια ηλεκτρικού ρεύματος.
 12. C.P.M: Παθητική κινητοποίηση αρθρώσεων.
 13. Κρυοθεραπεία: Η εφαρμογή ειδικού φαρμακευτικού αερίου οδηγεί στην ελάττωση της θερμοκρασίας των ιστών της περιοχής, σε αγγειοσυστολή και τελικά σε ελάττωση του πόνου και του μυϊκού σπασμού.
 14. Δινόλουτρο: Το δινόλουτρο αξιοποιεί τη μαλακτική δράση της δίνης του νερού σε συνδυασμό με την θερμότητα του. Αυξάνει την λεμφική και την αιματική κυκλοφορία και συμβάλλει στην απορρόφηση οιδημάτων και αιματωμάτων.
 15. Ηλεκτροθεραπεία:  Η διέλευση ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από τους ιστούς του οργανισμού προκαλεί θερμικά, φυσικοχημικά και νευροφυσιολογικά φαινόμενα.
 16. Διαθερμίες: Συσκευές που αυξάνουν την θερμοκρασία στην περιοχή που εφαρμόζονται και οδηγούν σε υπεραιμία. Η υπεραιμία προκαλεί αγγειοδιαστολή με αποτέλεσμα την καλύτερη οξυγόνωση της περιοχής στη μείωση του πόνου, στη μείωση της σκληρότητας την ιστών και των δύσκαμπτων αρθρώσεων.